School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Kies een PSG-school

Het Jan van Egmond Lyceum is gevestigd in een gebouw dicht bij het centrum en bij het NS-station, terwijl er ook goede busverbindingen met de regio zijn. Het JEL is een grote school: 1500 leerlingen en 130 medewerkers. Dat heeft veel voordelen op het gebied van de voorzieningen en de diverse specialismen in de school.

De school heeft goede en eigentijdse voorzieningen, zoals een auditorium, een studiecentrum, moderne sportzalen, tal van b├Ęta-laboratoria op de B2 en C2 en een eigentijds beeldend kunstenlab op de A-vleugel.

Wij bieden speciale klassen aan voor leerlingen met bijzondere interesses op het gebied van sport, beeldende kunsten en wetenschap. Wij verwijzen graag naar onze eigen www.jelplus.nl voor alle informatie en beelden van deze leerroutes.

De onderwijskundige teams hebben gespecialiseerde leraren, eigen coaches en ervaren mentoren. Er zijn allerlei soorten van begeleiding voor leerlingen die dat nodig hebben. Zie ook het onderwerp Zorg op het Jan van Egmond Lyceum. Het werken in kleine en gespecialiseerde teams helpt eraan mee dat er op het Jan van Egmond Lyceum een plezierige sfeer heerst.

De eersteklassers hebben op het Jan van Egmond Lyceum samen met de tweedeklassers een eigen kantine en een eigen deel van het plein, alsmede een eigen fietsenstalling.

De bovenbouw van de havo en het vwo hebben een eigen aula waar zij kunnen verblijven in de pauzes. De aula is voorzien van een groot podium en een gezonde schoolkantine.

Rechtvaardigheid, redelijkheid en respect vormen de uitgangspunten voor de wijze waarop we met elkaar om gaan. Dat doen wij als openbare school al ruim 90 jaar op eigentijdse en verantwoorde wijze.

AANMELDEN 2018 trans260

banner meeloopdagen

cover juni 2018