School voor gymnasium, atheneum, havo

Van basisschool naar brugklas

Ook al ben je er helemaal klaar voor om de basisschool achter je te laten, de stap naar de middelbare school is best groot. Als groep 8-er ben je de oudste van de school, je kent iedereen en in de school heb je zo je eigen favoriete plekjes. Op de middelbare school is alles nog nieuw.  De school is veel groter dan je gewend bent en ook de andere leerlingen kunnen indrukwekkend zijn.

Daarom organiseren we in juni al een kennismakingsmiddag met jouw nieuwe klas: je komt dan op school en maakt kennis met al je nieuwe klasgenootjes en je mentor. En vlak na de zomervakantie is het brugklaskamp. Daar leer je elkaar en een heleboel docenten nog beter kennen.

En om het een beetje overzichtelijk te houden hebben wij op het Jan van Egmond Lyceum een aparte fietsenstalling voor de brugklas (heel toepasselijk vind je die ‘onder de brug’;). Ook is er een aula voor de brugklassers. En er is een speciaal leerplein voor de eerste en tweede klassers.

Jouw mentor helpt je in de mentorlessen ook bij het wennen op school. Je zult zien als je er met elkaar over praat dat jouw klasgenoten het ook allemaal best spannend vinden. Jouw mentor helpt je ook met het leren leren. En met plannen. En elke brugklas heeft studybuddy’s. Dat zijn bovenbouwleerlingen aan wie je alles mag vragen. Zij helpen jou om snel vertrouwd te raken op school. Natuurlijk gaan ze ook mee op brugklaskamp.

Dit helpt je allemaal om snel je weg te vinden op onze school. Op jouw nieuwe school. Want wij vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt op school.