School voor gymnasium, atheneum, havo

Bijna-bruggers

Nog even en dan maak je samen met je ouders de definitieve keuze voor een middelbare school. Een spannende tijd! Misschien heb je je keuze al gemaakt. Of wil je graag met je vriendje of vriendinnetje naar dezelfde school. Maar misschien weet je het nog helemaal niet. Ga vooral op alle scholen kijken om zo te ervaren waar jij je thuis zult voelen.

Natuurlijk hopen we dat je voor het Jan van Egmond Lyceum kiest! Je kunt bij ons op school komen als je een havo of vwo advies hebt. Je kunt met een vwo advies naar het atheneum of kiezen voor het gymnasium.

Op onze website vind je heel veel informatie over onze school. Je kunt van alles lezen en we hebben best veel filmpjes die je kunt bekijken. Wil je komen ruiken, proeven en beleven, meld je dan hier aan voor een meeloopmiddag. Dan krijg je een goed idee van hoe het is om bij ons op school te zitten.

Het open huis heeft al plaatsgevonden. Op maandag 29 en dinsdag 30 januari was je tussen 19:00 en 21:30 uur van harte welkom bij ons op school. 

Heb je nu al een vraag? Stuur dan gerust een mailtje janvanegmond@psg.nl

Brugboekje

Klik hier om het brugboekje te openen. Het is speciaal voor jou, zodat je weet wat je kunt verwachten. Ouders mogen ook meelezen. Veel plezier met het kiezen van je nieuwe school!

Hoe jij gaat slagen

Het beste uit jezelf halen kan alleen in een omgeving waarin je je gesteund voelt. Wij geloven daarom in een goede samenwerking tussen jou, de mentor én je ouders of verzorgers. Ook op je medeleerlingen kun je rekenen: in de brugklas krijg je een studiebuddy, zodat de stap naar onze school als vanzelf gaat. En dan ga jij zelf aan de slag op school, in de lessen en ook thuis. Van ons mag je verwachten dat we er alles aan doen om jou te laten slagen. En dat slagen gaat bij ons dus ook om jouw persoonlijke groei. Ons daltononderwijs, waarbij we focussen op samenwerken, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, effectiviteit en reflectie, sluit hier goed op aan.

We willen dat je een mooi mens wordt: zelfstandig, kritisch en tegelijkertijd betrokken en verantwoordelijk. 

Onze inspirerende en uitdagende leeromgeving laat jou dus op verschillende manieren tot groei komen. Wie of wat je ook wilt worden: het begint hier!