School voor gymnasium, atheneum, havo

Leerlingbegeleiding

Leren gaat niet altijd vanzelf. Soms heb je extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld omdat je niet lekker in je vel zit of omdat er thuis iets aan de hand is. De mentor is bij uitstek degene die problemen bij leerlingen signaleert. Hij praat hier natuurlijk eerst over met de leerling zelf. Het kan zijn dat het nodig is een leerlingbegeleider in te schakelen. Deze kan op allerlei manieren extra ondersteuning geven. Denk aan hulp bij ernstige problemen rondom structureren, leren, omgaan met overprikkeling en faalangst. 

Op school kunnen we gebruik maken van schoolmaatschappelijk werk. Zij kan korte zorg door middel van gesprekken aanbieden. Het is ook mogelijk om via de schoolmaatschappelijk werker een advies te krijgen voor externe hulpverlening. Deze begeleiding van leerlingen zal zoveel mogelijk in overleg met ouders/verzorgers plaatsvinden.

Op het Jan van Egmond vinden wij het belangrijk dat iedereen zijn/haar/hen kansen pakt. Soms lukt dat niet in één keer. Samen kijken we dan naar wat wel kan. We maken dan een plan. Daarvoor zetten wij ons in en we verwachten ook dat jij dat doet. Zo maken we samen het verschil!