School voor gymnasium, atheneum, havo

Evenementen

Het is op het Jan van Egmond Lyceum niet alleen maar leren, leren, leren. Voor alle leerjaren worden er bijzondere en leuke activiteiten georganiseerd. Er zijn klassentoernooien, toneelavonden en schoolreizen. Voor leerlingen van havo 4, atheneum 5 en gymnasium worden diverse steden-, cultuur- en sportreizen georganiseerd. De afgelopen jaren bezochten wij Berlijn, Parijs, Londen, Barcelona, ​​Rome, Istanbul, Newcastle, Florence en Madrid. Daarnaast worden er bij de talen eendaagse reizen naar buitenlandse steden georganiseerd om spreekvaardigheid te oefenen.

Het Jan van Egmond Lyceum besteedt veel aandacht aan culturele vorming. Alle leerlingen krijgen een CJP pas. Daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Er is theater, een poëzieproject voor alle brugklassers, een kleinkunstavond en er zijn ook bezoeken aan musea. Afgelopen jaren deden we mee met de Nederlandse Debatwedstrijden en waren leerlingen als tentoonstelling-ontwerpers actief op de Art-Amsterdam en het museum Waterland.

Sommige activiteiten zijn gewoon leuk en gezellig, zoals het jaarlijkse galabal voor leerlingen van de hoogste klassen. Stel je voor, in avondjurk of chique kostuum over de rode loper de school in. Natuurlijk is er ook voor de onderbouw er een schoolfeest.