School voor gymnasium, atheneum, havo

Waarom Jan van Egmond?

Op onze school zetten we jou en jouw talenten centraal. Wij geloven erin dat als je weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, je ook weet wat jouw plek in de maatschappij kan zijn. Daarom werken we op het Jan van Egmond Lyceum vanuit talentgebieden. Dat helpt jou om je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daarvandaan leer je keuzes maken die bij je passen.

We helpen je daarbij door je te leren waarom je iets leert. Dat noemen wij betekenisvol onderwijs. Weten hoe je moet leren, waarom je dat moet leren en alles wat je leert combineren en toepassen. En als je dat kunt, dan heb je daar niet alleen bij ons op school maar ook de rest van je leven plezier van.

Naast alle ‘gewone’ vakken, als Nederlands, Engels, wiskunde, biologie, aardrijkskunde etc. hebben we op school nog heel veel andere activiteiten: denk aan de musical, bak- en debatwedstrijden, het Cambridge programma en ook de excursies en reizen naar bijvoorbeeld Rome, Berlijn en de wintersportreis. Al deze activiteiten helpen je bij het ontdekken van jouw talenten en zijn ook gewoon leuk om te doen en beleven. Want school is vooral ook leuk!

En natuurlijk helpen we je ook je eindexamen te halen.

Op onze school

Naast de talentgebieden waar je je in de brugklas voor kunt opgeven, doen we nog veel meer op school. Eigenlijk zijn dat ook talentgebieden, want ook hier kun je je uitleven op vakgebieden die je leuk vindt. Je wordt erbij geholpen door onze docenten en je werkt samen met andere leerlingen. Dit maakt onze school nou zo’n leuke school en jouw schooltijd zo bijzonder!

Gymnasium

Op het gymnasium krijg je de vakken Grieks en Latijn. Je bestudeert zowel de taal als de cultuur van de Grieken en Romeinen. Dat doen we omdat de Griekse en Romeinse beschavingen veel hebben voortgebracht van wat wij nu nog belangrijk vinden.

DAS – Design Art in Science

Het vak DAS is een fijne onderbreking van de “gewone” lessen. Er wordt binnen DAS gewerkt aan ‘echte’ projectopdrachten van gemeente, instellingen en bedrijven. Daarmee worden de verschillende schoolvakken met elkaar verbonden.

Cambridge University Program

Veel van onze leerlingen komen later op plaatsen terecht waar Engels voertaal is. Om hen daarop voor te bereiden is er het Cambridge University Program. 

Musical

Elk jaar wordt er in het Jan van Egmond Lyceum hard gewerkt aan dè Musical. Een jaar lang is een groep leerlingen (van brug tot examenklas) druk met schrijven, organiseren van audities, repetities, timmeren en schilderen van decors en ontwerpen en naaien van kostuums.

Heel JEL bakt!

Ieder jaar gaan wij aan de slag in de keukens van het Jan van Egmond Lyceum. Onder onze leerlingen zit elk jaar verrassend veel baktalent. Wie bakt de lekkerste taarten van het JEL?