School voor gymnasium, atheneum, havo

Ons onderwijs

Het andere onderwijs

Wij denken dat onderwijs anders kan. Misschien zelfs anders móet. Daarom staat in ons onderwijs de JEL Academie centraal. Hier werken we aan de persoonsvorming door betekenisvol onderwijs en aandacht voor de actualiteit. Onderwijs wordt betekenisvol als je weet waarom je iets leert en dit leert combineren en toepassen. Dat doen wij vanuit projecten in de drie domeinen (mens & maatschappij, vreemde talen en science). Elk domein wordt verrijkt door de vakken kunst & cultuur, wetenschap, filosofie & ethiek. Ook Nederlands en wiskunde zijn betrokken bij de projecten. Als enige school in Purmerend bieden wij Spaans als examenvak aan. En ook daar gaan we, net als bij de andere talen, verder dan alleen het leren van spreken en schrijven. Want wat is een taal zonder kunst, cultuur, geschiedenis en architectuur?  Niet iedereen leert op dezelfde manier. Niet iedereen leert in hetzelfde tempo. Niet iedereen leert vanuit dezelfde context. Wij streven ernaar om ons onderwijs zo in te richten dat we het afstemmen op de individuele behoeftes van onze leerlingen.

Ons onderwijs geven wij vorm vanuit onze missie & visie. Onze kernwaarden zie je overal terug: groei, nieuwsgierig en plezier.

Het andere onderwijs

Wij denken dat onderwijs anders kan. Misschien zelfs anders móet. Daarom staat in ons onderwijs de JEL Academie centraal. Hier werken we aan de persoonsvorming door betekenisvol onderwijs en aandacht voor de actualiteit.

Klaar voor jouw toekomst

Als je vooruit wilt, ben je op het Jan van Egmond Lyceum aan het juiste adres. Wij helpen je om dáár te komen waar jij naartoe wilt. Weet jij al wat je later wilt worden? En vooral: wíe wil je worden? Die ontdekkingstocht begint hier! 

JEL Academie

We hebben onze eigen JEL Academie. Hier komen alle vakken samen, begrijp je de samenhang en hoe je kennis kunt toepassen. Dat doen we door allerlei projecten, verdieping en activiteiten te organiseren.

Diploma en meer

Natuurlijk vinden we het belangrijk dat je straks je diploma haalt, zodat je daarna naar de hogeschool of universiteit kunt die je kiest. Maar het gaat bij ons om meer dan dat. We willen dat je nieuwsgierigheid bent naar de wereld om je heen en dus ook naar elkaar.

JEL Academie
We hebben onze eigen JEL Academie. Hier komen alle vakken samen, begrijp je de samenhang en hoe je kennis kunt toepassen. Dat doen we door allerlei projecten, verdieping en activiteiten te organiseren. Vanaf de brugklas doe je drie projecten per jaar: mens & maatschappij, vreemde talen en science. Bij al die projecten betrekken we kunst & cultuur, wetenschap, filosofie & ethiek. In zo’n project leer je hoe de je hetzelfde onderwerp vanuit verschillende vakken (invalshoeken) kunt bekijken, je leert onderzoek doen en oefent in het schrijven van papers en presenteren. Ook besteden we aandacht aan debatteren want dat helpt je om een eigen afgewogen mening te vormen en deze te verwoorden.  

In de JEL Academie krijg je extra ondersteuning als je dat wilt of nodig hebt en er is ruimte voor verdieping. Die verdieping bieden we deels aan door excursies. Ook ga je minimaal één keer op (een buitenlandse) reis. We laten je nadenken over hoe de verschillende vakken jou écht verder gaan brengen. Want er ligt een hele wereld voor je open waarin je kunt worden wie je wilt zijn. 

Klaar voor jouw toekomst

Als je vooruit wilt, ben je op het Jan van Egmond Lyceum aan het juiste adres. Wij helpen je om dáár te komen waar jij naartoe wilt. Weet jij al wat je later wilt worden? En vooral: wíe wil je worden? Die ontdekkingstocht begint hier! 

We helpen je bij het behalen van je diploma zodat je naar de universiteit of hogeschool kunt. En we doen meer! Want je kunt al een goede paper schrijven, je bent vaardig in onderzoeken doen en je kunt zelfstandig werken en begrijpt dat alleen jij verantwoordelijk bent voor jouw eigen handelingen. Wat je bij ons ook leert is hoe je zoekt naar een studentenkamer, dat je moet nadenken over verzekeringen en hoe je een gezonde maaltijd bereidt.  

Diploma en meer

Natuurlijk vinden we het belangrijk dat je straks je diploma haalt, zodat je daarna naar de hogeschool of universiteit kunt die je kiest. Maar het gaat bij ons om meer dan dat. Om het maken van vrienden voor het leven bijvoorbeeld en het opdoen van mooie herinneringen. We willen dat je nieuwsgierigheid bent naar de wereld om je heen en dus ook naar elkaar. Verschillen omarmen we, want die maken onze school juist interessant. Wij zijn een soort samenleving in het klein en daar maken we werk van door veel samen te doen. Zo zorgen we voor een onvergetelijke schooltijd!