School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Kies een PSG-school

In de onderbouw krijg je de extra mogelijkheid om je op te geven voor de kunstklas, sportklas of wetenschapsklas. Deze talentklassen worden aangeboden in alle onderbouwklassen.


Kunstklas

In de kunstklas verdiepen de leerlingen zich twee leerjaren lang in de kunsten. De leerlingen van klas 1 en 2 havo, havo/vwo, atheneum en gymnasium volgen een aangepaste lessentabel en in de kunstklas zijn twee uur extra beeldende kunst ingeroosterd. De leerlingen werken aan beeldende kunst en zij maken gebruik van diverse vakdisciplines: tekenen, beeldende vormgeving, video en foto, computeranimatie en muziek.
In de tweede klas gaan ze zich verdiepen in één of meerdere van deze kunstvormen. In het derde jaar specialiseert elke leerling zich in één kunstvorm. Dan speelt de centrale vraag: wat is kunst eigenlijk? Hoe meer bekend is over de achtergronden, over hoe een kunstwerk is gemaakt, over wat de kunstenaar wil laten zien, hoe meer kunst kan worden gewaardeerd. De leerlingen gaan zelf ook aan de slag met eigen kunst of werken er samen aan om een voorstelling op de planken te brengen.

Praktische informatie, klik op de flyer.  


Sportklas

In de sportklas is twee uur extra sport ingeroosterd. De leerlingen van klas 1, 2 havo/vwo en 1 t/m 3 havo en atheneum volgen een aangepaste lessentabel. In de sportklas worden praktijk en theorie gecombineerd. Als leerling moet je het leuk vinden om nieuwe sporten uit te proberen, zoals klimmen, acrobatiek, jongleren, judo, atletiek, onbekende balspelen en allerlei vormen van dans.
Er wordt ook een beroep gedaan op zelfstandigheid; samen met klasgenoten worden spannende activiteiten bedacht of bijvoorbeeld een voorstelling gemaakt. De leerlingen leren verder veel over de bouw van het lichaam en hoe met hulpmiddelen als hartslagmeters aan de conditie kan worden gewerkt Binnen de lessen is er aandacht voor gezond leven en bewegen en hoe blessures behandeld moeten worden.

Praktische informatie, klik op de flyer.


Wetenschapklas

In de wetenschapsklas verdiepen de leerlingen zich twee jaar lang in wetenschap en techscience, in bijvoorbeeld chemie, biologische/medische wetenschap, sterrenkunde, fysische geografie, archeologie en dynamica. De leerlingen van klas 1 en 2 havo, havo/vwo, atheneum volgen een aangepaste lessentabel en in de wetenschapsklas zijn twee uur extra tech-science ingeroosterd.
De wetenschapsklas is er voor leerlingen die altijd meer willen weten en altijd op zoek zijn naar antwoorden op het gebied van de bètawetenschap. In de eerste klas onderzoeken leerlingen met een telescoop de sterrenstelsels boven Purmerend. Bij de bestudering van waterzuivering maken ze zelf zeep, tandpasta, eau de cologne, badzout en shampoo. Leerlingen maken daarnaast een eigen internetpagina, waarop onderzoeken kunnen worden gepresenteerd. In de tweede klas houden de leerlingen zich bezig met energie (molens, stadsverwarming, kernenergie), meteo (weerstation bouwen, een weerkaart maken, een weersvoorspelling maken) en vliegen (biologie, geschiedenis, natuurkunde en techniek). Ze bezoeken laboratoria en wetenschappelijke instellingen. In het derde jaar krijgen de leerlingen de mogelijkheid om een specialisatie te kiezen.

Praktische informatie, klik op de flyer.

Klik hier voor de talentklassensite

AANMELDEN 2018 trans260

banner meeloopdagen

cover juni 2018