School voor havo, atheneum, gymnasium

Sportklas 1 op locatie

10
maart
2020

Sportklas 1 sport sinds een aantal weken op locatie. We hebben weer twee sportscholen bereid gevonden om onze lieve leerlingen iets nieuws te leren.

De leerlingen leren boksen bij Your Perfection. Een sportschool die ze nog niet kenden. En boksen is meer dan alleen met handschoenen aan stoten op een bokshandschoen of sparren met elkaar. Die buikspieren en de conditie werden ook flink op de proef gesteld. Na afloop waren de leerlingen blij dat ze de handschoenen achter konden laten en hun handen konden wassen. Zweet stinkt, weten ze.

De andere helft van de groep mocht bij Wellness Profi Center spinning-lessen volgen. Alleen al het instellen van je fiets op de juiste maat, was een opgave op zich. En iedereen begreep al vrij snel waarom er was gezegd dat je een bidon (mét water) en een handdoek moest meenemen. Enthousiast startte iedereen met trappen maar al snel bleek dat ook deze sport best inspannend is. Maar daarvoor hebben ze gekozen voor de sportklas.

Als deze onderdelen erop zitten, dan mogen de leerlingen zelf aan de slag. Ze gaan zelf een spel verzinnen dat niet lijkt op de spelen die al bestaan. De spelregels, de materialen, de uitleg: alles regelen ze zelf met een groep. De uitdaging zit ‘m vooral in het goed samenwerken. Uiteindelijk gaan we elk spel spelen met elkaar en ervaren wat voor origineels er bedacht is. Ondertussen hebben ze geleerd samen te werken, uit te werken, creatief te zijn, een spel te leiden en waarschijnlijk ook te improviseren. Weer zo’n belangrijke waarde in de sportklas. Wij, docenten, kijken er naar uit.