School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Kies een PSG-school

IMG-20150910-WA0001


Het reisbeleid op het Jan van Egmond Lyceum wordt gecoördineerd door mw. A. Mehinagic en dhr. M. Quak.

Op het Jan van Egmond Lyceum bieden wij elke leerling de mogelijkheid om minimaal één keer een meerdaagse buitenlandse reis te kunnen maken. Dit gebeurt in de voorexamenklassen, havo 4 en vwo 5. Het aanbod van reizen is de afgelopen jaren enorm uitgebreid.
Voor het eerst gaan we reizen in verschillende periodes. Dit i.v.m. de kosten bij bv bestemmingen in Zuid-Europa en we kunnen dan ook goed rekening houden met het weer voor bv de sportreizen.

Bijkomend voordeel is dat er geen volledige lesweek verloren gaat. Er is steeds slechts een beperkt aantal leerlingen op reis, en het lesprogramma kan voor de andere leerlingen gewoon doorgaan.

De afgelopen jaren zijn er een groot aantal reisdoelen geweest. Steden als Barcelona, Berlijn, Londen, Parijs, Genève en Newcastle werden bezocht, maar ook actieve reizen als een surfreis naar Zarautz in Noord-Spanje en een outdoor-reis naar de Gorges du Verdon in Zuid-Frankrijk.

Ook dit jaar zijn de reiscoördinatoren weer actief en worden de leerlingen geïnformeerd over het aanbod via een informatiebulletin met alle noodzakelijke gegevens als kosten, reisduur, vervoer, verblijf etc. en na de inschrijving via een informatieavond waar ook de ouders worden uitgenodigd en alle programma's per reis worden gepresenteerd.

In het schooljaar 2016-2017 gaan de leerlingen uit de voorexamenklassen op reis naar:

Berlijn/Krakow,
Marseille,
Florence,
Zarautz en
Londen.

 

INSCHRIJVEN5-198

banner meeloopdagen

cover juni 2017