School voor gymnasium, atheneum, havo

Terugblik brugklaskamp

25
september
2024

Maandagochtend 23 september rond 10 uur: 4 bussen, 187 leerlingen, 14 buddy’s en 16 docenten zijn er klaar voor.
Het jaarlijkse brugklaskamp!

 

Terugblik brugklaskamp 2024

Dit jaar in Heino

Na twee uur in de bus kwamen we aan op het park en waren de acht huisjes gereed. Maandag was een heerlijke, zonnige dag. De activiteiten konden dus buiten gedaan worden. Op het veld werd een sportief 5-kamp uitgevoerd. Bij de huisjes werd het chaosspel gespeeld of het shirt klaargemaakt voor glow in the dark midgetgolf. Na het eten ging de ene helft van de groep het bos in voor het dierengeluidenspel, het andere deel speelde een spelletje midgetgolf op de baan van het park. De avond werd afgesloten met een disco in de discotheek op het park.

En actie!

Dinsdag waren de weersvoorspellingen minder, maar zoals dat gaat in Nederland, scheen de zon eigenlijk de hele dag. Maar goed ook! Want in Woodlands konden de leerlingen zich goed vermaken. Er werd geklommen, gekanood en gestept. Sommigen waagden zich zelfs aan de rodeostier. Elke groep kon punten scoren. ‘De Borrelnootjes’ hadden de smaak goed te pakken en gingen er met de prijs vandoor.

Dan toch: regen

De leiding had snel een waterdicht plan opgesteld. De leerlingen konden spelletjes doen in de huisjes of een film kijken in de bioscoop op het park. De sportievelingen konden een potje voetballen in de gymzaal onder leiding van meneer Wezelenburg, meneer Hirschman en meneer Koerts. Het dierengeluidenspel ging helaas niet door, maar de andere helft van de groep heeft nog wel de kunsten kunnen tonen op de midgetgolfbaan. De klassen ontmoetten elkaar weer in de discotheek en rond middernacht ging iedereen netjes hun bedje in.


Aan alles komt een eind

Woensdag werd er snel ontbeten. De kamers en huisjes werden opgeruimd en de spullen werden ingepakt*. Iets later dan verwacht kwamen de bussen tussen 13:00 en 14:00 uur weer aan op school. Daar stonden de ouders/verzorgers hun kind(eren) op te wachten. Gelukkig was je de dag erna lekker vrij.

De docenten en buddy’s vonden het gezellig en van wat wij zo terug hoorden, de leerlingen ook. Het was een geslaagd brugklaskamp: bedankt allemaal!

*Ben je iets vergeten in te pakken? Tussen de TOP en de administratie staat een kast met gevonden voorwerpen.