School voor gymnasium, atheneum, havo

MS@WorkAward 2023

01
november
2023

Het Jan van Egmond Lyceum was genomineerd voor de MS@Work Award 2023, een landelijke wedstrijd georganiseerd door het Nationaal MS Fonds. Het Nationaal MS Fonds deelt graag de positieve verhalen van betrokken werkgevers die zich inzetten voor hun medewerkers met MS. Met de MS@Work Award worden werkgevers in het zonnetje gezet ter inspiratie voor alle werkgevers in Nederland. Jaarlijks reiken ze de MS@Work Award feestelijk uit tijdens de Nationale MS Dag.

MS@WorkAward 2023

De school heeft de top-3 bereikt uit maar liefst 32 bedrijven en organisaties in heel Nederland. Een geweldige eer en natuurlijk niet onverdiend. De uitslag werd op zondag 29 oktober bekend gemaakt. Hoewel de school niet heeft gewonnen, hebben we een mooie gedeelde tweede plaats behaald. De nominatie en het behalen van de top-3 waren natuurlijk al winst op zichzelf. We zijn dan ook heel trots op ons mooie lyceum!

Het Jan van Egmond Lyceum is een school waarop alle leerlingen welkom zijn. Elke leerling is anders, maar iedereen wordt gezien, gehoord en gelijkwaardig behandeld. En dat geldt niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor het personeel. Het is dus gewoon een hele fijne en goede school voor iedereen.

Wat is MS? Multiple sclerose is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

bron: Nationaal MSfonds