School voor gymnasium, atheneum, havo

Laat het lezen beginnen

12
maart
2024

Grote kans dat je het ook gehoord (of gelezen) hebt: de taalachterstand bij jongeren. Een groot probleem in Nederland dat de ontwikkeling van jongeren geen goed doet. Daarnaast hebben ze er in het dagelijks leven en op school veel last van.

De oplossing blijkt simpel

Kinderen moeten gewoon meer lezen. Maar het haalt de lol er flink vanaf om je nu steeds verplicht te laten lezen. Dus misschien is de oplossing juist wel om lezen leuker te maken. Hoe kunnen we dat als school nu het best stimuleren?
Voor het antwoord op die vraag is de ontwikkelgroep taal druk aan het puzzelen geweest. Als eerst vroegen zij zich af hoe ze lezen meer beschikbaar konden maken voor onze leerlingen. Het antwoord: we bouwen een bibliotheek in school!

Laat het lezen beginnen

De verbouwers hebben een prachtige ruimte gemaakt

Op de B1-gang. Bij de personeelskamer en het decanaat. En na het verzamelen van veel boeken, stickers plakken, schoonmaken en inruimen is deze bibliotheek nu echt een feit. We hebben ook een minibibliotheek gemaakt. Deze staat op het leerplein van leerjaar 1 en 2.

En wat nou zo leuk is hieraan? Er wordt al veel gebruik van gemaakt! Boeken worden uitgeleend en teruggebracht. Er wordt naar specifieke schrijvers en boeken gevraagd om te lezen. Dus, missie geslaagd. Laat het lezen beginnen! Neem je snel een kijkje?