School voor gymnasium, atheneum, havo

Excursie naar de Tweede Kamer

31
januari
2023

Gisteren was een spannende dag voor onze leerlingen van leerjaar 4. Ze gingen op excursie naar Den Haag om een bezoek te brengen aan de Tweede Kamer. Dit was voor hen een unieke ervaring waarbij ze meer te weten konden komen over het politieke systeem en hoe besluiten worden genomen in ons land.

Eenmaal aangekomen in de Tweede Kamer, werden ze verwelkomd door een gids die hen rondleidde door het gebouw. Ze kregen de kans om de verschillende zalen te bekijken en te luisteren naar verhalen over de politieke geschiedenis van Nederland. Bovendien konden ze ook meedoen aan een debat over een actueel politiek onderwerp.

De leerlingen waren erg geïnspireerd door deze ervaring en kwamen enthousiast terug op school met nieuwe kennis en inzichten over het politieke systeem. Het was voor hen een onvergetelijke dag waarbij ze meer begrepen over hoe onze democratie werkt en hoe zij zelf een rol kunnen spelen in de samenleving.

Kortom, de excursie naar de Tweede Kamer was een waardevolle en interessante ervaring voor onze leerlingen. Het bracht hen dichter bij de politiek en gaf hen een beter begrip van hoe besluiten worden genomen en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan de samenleving.

Excursie naar de Tweede Kamer