School voor gymnasium, atheneum, havo

Diploma-uitreiking 2023

13
juli
2023

Op 12 en 13 juli was het rond de klok van zeven uur ’s avonds, goed te horen dat er iets bijzonders aan de hand was rondom onze school: vijf enthousiast trommelaars begeleidden de geslaagde examenleerlingen ritmisch langs de rode loper. En wat zagen ze er prachtig uit! Veel dames in het lang op hoge hakken balancerend en de heren waren van pubers getransformeerd in jonge mannen strak in het pak.

Diploma-uitreiking 2023

Met een bubbel in de hand, werden de leerlingen in de aula ontvangen met live muziek door leerlingen uit de voor-examenklas. Na een officieel en pakkend welkomstwoord van de rector was het de beurt aan Eva. Haar speech maakte diepe indruk op alle havoleerlingen, hun familie en onze medewerkers. Ze was zichtbaar zenuwachtig en geëmotioneerd. Dat maakte haar betoog nog krachtiger. En dan moest het officiële gedeelte in de zalen nog beginnen!

Het blijft elk jaar een feest om erbij te mogen zijn als onze mentoren, ieder op zijn eigen manier, de leerlingen nog een keer alle aandacht geven die ze verdienen na alle lief en leed van de gehele schoolperiode. De gymnasium leerlingen kregen hun speech passend in de sfeer van de oude Grieken en Romeinen.

Ook op het vwo spraken leerlingen hun dankwoord uit aan de mentoren; ze vertelden met waardering over wat school voor hen heeft gedaan en betekend.

Na afloop was er gezellige borrel en een hapje in de aula. De sfeer was heel ontspannen en gezellig.

We wensen alle leerlingen die met diploma op zak uitvliegen eerst een heerlijke vakantie en dan een mooi vervolg al dan niet na een tussenjaar en alle goeds voor de toekomst!