School voor gymnasium, atheneum, havo

Datalek Iddink (Magister)

12
april
2024

U heeft het in de media volop kunnen lezen: op donderdag 11 april 2024 werd Iddink getroffen door een cyberaanval. Iddink levert schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en schoolspullen. Magister is ook een product van Iddink. Lees hier het bericht van NOS.


In de getroffen database van Iddink staan gegevens voor de bestelling en levering van lesmateriaal, zoals naam, klas, studie, leerlingnummer en schoolmailadres. Het is nog niet precies bekend welke informatie de hackers hebben verkregen. Lees hier het persbericht dat Iddink naar aanleiding hiervan verstuurde.

Datalek Iddink (Magister)

Daarnaast zijn ook de wachtwoorden waarmee ingelogd wordt op de Iddink website buitgemaakt. Dit kan betekenen dat anderen mogelijk namens u kunnen inloggen op de website van Iddink. Als u zelf een account heeft bij Iddink, wordt dringend geadviseerd om het wachtwoord direct te wijzigen, evenals op andere plaatsen waar dit wachtwoord wordt gebruikt.

Voor zover bekend zijn de wachtwoorden voor Magister niet getroffen. Als u hetzelfde wachtwoord gebruikt voor Magister en Iddink, wordt aangeraden om het wachtwoord voor Magister ook te wijzigen.

Iddink werkt hard aan het oplossen van het probleem en we zullen u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. Gezien het risico op misbruik van de gelekte informatie, adviseren we u om alert te zijn op verdachte e-mails of andere vormen van misbruik, zoals phishing. Controleer altijd de betrouwbaarheid van een e-mail en klik niet zomaar op links als u twijfelt.


Indien u nadelige gevolgen ondervindt van deze cyberaanval, kunt u contact opnemen via het mailadres janvanegmond@psg.nl. We hebben ook een melding gedaan van dit datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Onze excuses voor het ongemak. We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.