School voor gymnasium, atheneum, havo

Bezoek Eus

16
februari
2024

Onze leerlingen uit havo 4 kregen een gastles van een heuse BN’er. Niemand minder dan Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, kwam bij ons op school om te praten over het belang van lezen, schrijven en taal. Een onderwerp dat veel in het nieuws is en ons aan het hart gaat.

Eus

Eus is een bekende Nederlandse schrijver, columnist en tv-persoonlijkheid. Hij is bekend om zijn scherpe columns en zijn deelname aan verschillende talkshows. Je ziet hem bijvoorbeeld wel eens bij de mannen van Vandaag Inside aan tafel zitten. Of misschien heb je zijn boek ‘Afslag 23’ gelezen.

Bezoek Eus

Actuele maatschappelijke zaken werden besproken

Zoals groepsdruk, cultuurverschillen, intolerantie en vooroordelen werden tijdens zijn gastles besproken. En dit allemaal gekoppeld aan het belang van taal en lezen.Stuk voor stuk zaten de leerlingen op het puntje van hun stoel. Aandachtig te luisteren naar Eus. Want hij weet iedereen te boeien met zijn verhalen. Er werden na afloop goede en ook ingrijpende vragen gesteld door onze leerlingen. Geweldig om deze betrokkenheid te zien.

Met een gesigneerd boek en vol motivatie om (meer) te lezen, verlieten de ongeveer 100 leerlingen uit havo 4 het auditorium. Een zeer geslaagde gastles!