School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Instroom Havo 4

Beste leerling, 

Je zit in de derde klas of je doet examen vmbo-GT en volgend jaar wil je naar havo 4 op het Jan van Egmond Lyceum, dat betekent dat je een profiel moet kiezen. Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is om dit schooljaar een verantwoorde keuze te maken voor een van de profielen in de bovenbouw van de havo. 

Deze pagina bevat algemene informatie. Voor meer gerichte vragen over de profielen en toekomstmogelijkheden kun je contact opnemen met de decaan havo. 

Er komt nogal wat kijken bij het kiezen van een profiel en/of een vervolgopleiding. Het is een belangrijke keuze die je weloverwogen wilt maken. Daarom is het van belang de inhoud van de vakken in de profielen goed te kennen. Ook is het belangrijk na te denken over wat je met de profielen kunt, en op welke wijze het vervolgonderwijs is opgebouwd en of je profielkeuze aansluit bij jouw toekomstige beroepswens. 

Ook is het daarbij belangrijk om jezelf als mens beter te leren kennen: wat wil je en wat kun je eigenlijk. Neem de tijd om tot een goede bij jou passende keuze te maken en vraag om hulp als je er niet uitkomt.

Bezig zijn met je profielkeuze, je studiekeuze en uiteindelijk je beroepskeuze is een proces dat steeds maar doorgaat, en doorgaat en doorgaat! 

Bewust kiezen geeft blije energie, kieskracht💪 

Als je nog vragen hebt of als je niet in havo 3 zit of geen examen vmbo-GT doet dit jaar, en dus wilt weten wat er mogelijk is voor jou. Vul dan het contactformulier in dan neem ik contact met jou op en kunnen we een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.  

Ik ben de decaan Havo van het Jan van Egmond Lyceum, mijn naam is Shinto Sanichar (sah). 

INHOUD VAN DE VAKKEN

Om een beeld te krijgen van wat er bij de verschillende vakken aan bod komt tref je hier een uitgebreid overzicht aan van deze vakken. Ook totaal nieuwe vakken komen aan bod. Voor het maken van een profielkeuze en de keuze uit de vrije vakken is het van belang om dit goed door te lezen. Je kunt natuurlijk ook nog eens met je vakdocent gaan praten als je behoefte hebt aan nog wat meer informatie. De informatie bij Frans is wat korter dan bij Duits, de algemene informatie die bij het vak Duits staat geldt ook voor Frans.

Onderstaand is voor een groot aantal vakken, die gegeven worden in de Tweede Fase een, soms summiere, beschrijving gemaakt. Indien nadere informatie nodig is, kan contact opgenomen worden met de betreffende vakdocent.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan

Vakinformatie

BEWEGEN, SPORT EN MAATSCHAPPIJ

BEWEGEN, SPORT EN MAATSCHAPPIJ

INFORMATICA

INFORMATICA

BEDRIJFSECONOMIE

BEDRIJFSECONOMIE

BIOLOGIE

BIOLOGIE

SCHEIKUNDE

SCHEIKUNDE

NATUURKUNDE

NATUURKUNDE

Contactformulier

Heb je een vraag naar aanleiding van de informatie of omdat jouw situatie net iets anders zit, vul dan het onderstaande contactformulier in. De decaan havo, mw. Sanichar neemt contact met je op. 
 
Als jij je wilt aanmelden voor een verkennend gesprek ga dan naar het aanmeldformulier hierboven.
 
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.