School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Eeuwfeest

Eeuwfeest Jan van Egmond Lyceum

Op maandag 13 september 2021 bestaat het tegenwoordige Jan van Egmond Lyceum 100 jaar. Deze school, nu gevestigd aan de Hoornselaan, heeft een rijke geschiedenis in onze marktstad. In het begin waren er 71 leerlingen (48 jongens en 23 meisjes), waarvan 35 uit Purmerend en de overigen uit de omliggende gemeenten. Momenteel heeft het Jan van Egmond Lyceum zo’n 1500 leerlingen, maar de streekfunctie is nog steeds van toepassing.

Graag willen wij onze Commissie voorstellen die sinds 2019 is begonnen met het organiseren van het 100-jarig bestaan. De commissie is opgericht om het 100-jarig bestaan feestelijk vorm te geven. Een aantal activiteiten bereiden wij voor, ondanks de corona beperkingen.

Een kort overzicht:

  • Een grote reünie voor oud-leerlingen en (oud-)medewerkers op zaterdag 9 april 2022. We hopen dat dan zo’n 2000 reünisten veilig in het gebouw aan de Hoornselaan het weerzien en de 100 jaar kunnen vieren. Meer info over de reünie en aanmelden voor de reünie op www.jel100.nl.

  • Feestelijke aankleding van de school. We gaan enige vitrines plaatsen, die elk voor een thema staan zoals: reizen, sport, jaren 20, WO II, jaren 70, leermiddelen, theater. De eerste stap is gezet: het gedenkbord met de namen van de 11 oorlogsslachtoffers is opgeknapt, verplaatst naar de centrale hal en aangevuld met 12 kliklijsten met informatie over de genoemde personen. Sinds begin dit jaar hanger er 5 mooie doeken in de school met daarop leuke oude foto’s.

  • Een aftelklok is er op de voorgevel van de school geïnstalleerd die aftelt naar 12.00 uur op 13 september 2021.

  • Publicatie van een jubileumboek met talrijke illustraties en verhalen van de afgelopen 100 jaar.

  • Een website, een film, een eregalerij: deze drie plannen vragen nog om verdere uitwerking.

 

De nieuwsbrieven

De nieuwsbrieven over het eeuwfeest kun je allemaal lezen op de pagina met Nieuwsbrief archieven.

 

Leden van de commissie:

dhr. Maurice Blöte,

dhr. Ben van den Boogaard,

mw. Babs van Hasselt,

mw. Jeanette Lotte,

dhr. Martin Quak en

mw. Marlies Vermeulen – de Jong.

Wesley's Podcast (RTV Purmerend)

Babs van Hasselt en Marlies Vermeulen zijn te gast geweest bij Wesley's Podcast (RTV Purmerend). Zij hebben gesproken over het aankomend 100-jarig bestaan.
Luister hier de podcast-uitzending terug.

Wilt u onze nieuwsbrieven over het eeuwfeest als eerste ontvangen? Voer hieronder uw naam en emailadres in, om aan de mailinglist te worden toegevoegd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.