OPEN HUIS
27 en 28 januari
2025
Na het grote succes van voorgaande jaren, organiseerden meneer Steijger en mevrouw Veldhuis dit jaar Heel JEL Bakt 2023. Zelfs docenten bakten er dit jaar wat van!
In maart begon de strijd voor de leerlingen. Zeven groepjes gingen van start. Sommigen bakten alleen en anderen in een duo. De eerste middag stond in het teken van de signatuuropdracht. Hierbij moesten de bakkers hun favoriete taart maken. Er kwamen heel wat mooie, en vooral lekkere, creaties op de jurytafel. De meesterbakkers van deze week waren Gina en Robine. Met een oud familierecept van opa, die banketbakker is geweest, stalen zij de show. Deze chocoladetaart was om te smullen! De andere creaties vielen ook zeker in de smaak bij de jury, want de punten lagen erg dicht bij elkaar.
De tweede middag stond in het teken van de technische opdracht. Een ingrediƫntenlijst, een summier recept en de opdracht een slagroomtaart te maken. Bij een enkeling ontstond er lichte paniek. In het recept zijn namelijk baktijden en hoeveelheden achterwege gelaten. De bakkers moeten dus vertrouwen op hun eigen kennis en ervaring. Uiteindelijk stond er namens ieder groepje een heerlijke slagroomtaart op de jurytafel. Opnieuw smaakte alle taarten heerlijk. Ook aan de uitstraling van de taarten werd aandacht geschonken. De meesterbakkers van deze week waren Puck en Floor.
Deze dag kregen de bakkers de opdracht om een lekkere taart te maken met fruit of met vruchtenjam. De bakkers zijn zeer creatief geweest en de meest lekkere creaties verschenen op tafel. En dat in 1,5 uur tijd! De tijd was in de finale de grootste uitdaging. We hoeven je vast niet te vertellen dat de jury ook vandaag weer voor een lastige keuze stond. Nogmaals mochten Puck en Floor zich de meesterbakkers van de dag noemen.
Uiteindelijk zijn de punten van alle middagen bij elkaar opgeteld en kwamen Puck en Floor er als grote winnaars van Heel JEL Bakt 2023 uit! Zij mogen zich nu meesterbakker van het JEL 2023 noemen.
Op 21 april mochten dan eindelijk de docenten en medewerkers van het JEL aan de slag om hun bakkunsten te vertonen. Zij moesten een lekkere taart maken. Omdat sommige nog even bezig waren met lesgeven, workshops geven en/of surveilleren, hadden sommige bakkers thuis al een kleine voorbereiding gedaan. Door deze middag was goed te zien dat er dus onder de medewerkers ook zeker veel baktalent verborgen zit! Aan het eind van de middag kwam de jury, bestaande uit leerlingen die dit jaar zelf meededen met Heel JEL Bakt 2023. Zij hebben alle taarten geproefd en kritisch beoordeeld. De grote winnaar van deze middag was mevrouw Crapts!
Wij willen alle bakkers bedanken dat zij mee hebben gedaan. Wij hebben enorm genoten van alle bakkunsten! Ook willen wij de jury bedanken voor het jureren!