School voor gymnasium, atheneum, havo

Weet jij al waar je goed in bent? Ontdek je talenten!

Wij geloven erin dat als je weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, je ook weet wat jouw plek in de maatschappij kan zijn. Daarom werken we op het Jan van Egmond Lyceum vanuit talentgebieden. Dat helpt jou om je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daarvandaan leer je keuzes maken die bij je passen.

Als je 14 bent moet je al een profiel kiezen. Dat is voor veel leerlingen hartstikke lastig. Want die keuze is heel bepalend voor jouw toekomst. Wij zijn ervan overtuigd dat jouw talenten je daarbij heel goed helpen. Want wat je leuk vindt, daar ben je meestal ook goed in. En waar je goed in bent, dat vind je vaak ook leuk. Als je weet waar je goed in bent en dus wat je leuk vindt, maak je bijna vanzelf de juiste keuzes.

Op dit moment werken we vanuit drie talentgebieden: sport, kunst en wetenschap. Binnen het talentgebied van jouw keuze ga je jouw talenten onderzoeken en ontwikkelen.

Talentgebieden

Sportklas

Ben jij sportief? Kun je goed samenwerken? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Kunstklas

Houd jij van creatief werken en ontdek je graag nieuwe dingen? Dan is de kunstklas iets voor jou!

Wetenschapsklas

Heb jij interesse en passie voor de wetenschap, meld je dan aan voor de wetenschapsklas

Op onze school

Naast de talentgebieden waar je je in de brugklas voor kunt opgeven, doen we nog veel meer op school. Eigenlijk zijn dat ook talentgebieden, want ook hier kun je je uitleven op vakgebieden die je leuk vindt. Je wordt erbij geholpen door onze docenten en je werkt samen met andere leerlingen. Dit maakt onze school nou zo’n leuke school en jouw schooltijd zo bijzonder!

Gymnasium

Op het gymnasium krijg je de vakken Grieks en Latijn. Je bestudeert zowel de taal als de cultuur van de Grieken en Romeinen. Dat doen we omdat de Griekse en Romeinse beschavingen veel hebben voortgebracht van wat wij nu nog belangrijk vinden.

DAS – Design Art in Science

Het vak DAS is een fijne onderbreking van de “gewone” lessen. Er wordt binnen DAS gewerkt aan ‘echte’ projectopdrachten van gemeente, instellingen en bedrijven. Daarmee worden de verschillende schoolvakken met elkaar verbonden.

Cambridge University Program

Veel van onze leerlingen komen later op plaatsen terecht waar Engels voertaal is. Om hen daarop voor te bereiden is er het Cambridge University Program. 

Musical

Elk jaar wordt er in het Jan van Egmond Lyceum hard gewerkt aan dè Musical. Een jaar lang is een groep leerlingen (van brug tot examenklas) druk met schrijven, organiseren van audities, repetities, timmeren en schilderen van decors en ontwerpen en naaien van kostuums.

Heel JEL bakt!

Ieder jaar gaan wij aan de slag in de keukens van het Jan van Egmond Lyceum. Onder onze leerlingen zit elk jaar verrassend veel baktalent. Wie bakt de lekkerste taarten van het JEL?