School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

JEL+ reizen, JEL+ Event & JEL+ Magazine

JEL+Event

De coördinatie van JEL+Event is in handen van: mevrouw A. Tump en mevrouw M. Eman.

JEL+ Event is het evenementenbureau van het Jan van Egmond Lyceum. We organiseren samen met de leerlingen evenementen zoals het jaarlijkse kerstgala voor de bovenbouw.

Tijdens het kerstgala wordt de school omgetoverd tot een ballroom waar de leerlingen, gekleed in galajurken en kostuums, met rode loper en een welkomstdrankje worden ontvangen om vervolgens dansend de kerstvakantie te beginnen.

De onderbouw wordt ook zeker niet vergeten. Rond de voorjaarsvakantie komt de JEL+ Eventcommissie bij elkaar om een spetterend schoolfeest voor de onderbouw te organiseren.

De leerlingen ontwerpen posters, toegangsbewijzen, fotostands, regelen Dj’s en alle zaken die verder nog bij het organiseren van een evenement komen kijken. De creatieve, muziek- en organisatietalenten worden bij JEL+ Event optimaal benut. We zijn dan ook bijzonder trots op onze leerlingen.

JEL+Reizen

Op het Jan van Egmond Lyceum bieden wij elke leerling de mogelijkheid om minimaal één keer een meerdaagse buitenlandse reis te kunnen maken. Dit gebeurt in de voorexamenklassen, havo 4 en vwo 5.

De afgelopen jaren zijn er een groot aantal reisdoelen geweest. Steden als Barcelona, Berlijn, Londen, Parijs, Genève en Newcastle werden bezocht, maar ook actieve reizen als een surfreis naar Zarautz in Noord-Spanje en een outdoor-reis naar de Gorges du Verdon in Zuid-Frankrijk.

Ook dit jaar zijn wij weer actief en worden de leerlingen geïnformeerd over het aanbod via een informatiebulletin met alle noodzakelijke gegevens als kosten, reisduur, vervoer, verblijf etc. en na de inschrijving via een informatieavond waar ook de ouders worden uitgenodigd en alle programma's per reis worden gepresenteerd.

In het schooljaar 2018-2019 gaan de leerlingen uit de voorexamenklassen op reis naar bestemmingen in Florence, Barcelona, Berlijn en Marseille, en op wintersport in Oostenrijk.

 

JEL+ Magazine 

Het JEL+ Magazine is de schoolkrant van het Jan van Egmond Lyceum. De redactie bestaat uit twee docenten en verder geheel uit leerlingen. Voor leerlingen én door leerlingen dus! 

Lees hier meer over het JEL+ Magazine.