School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Gymnasium

Op het gymnasium krijg je de vakken Grieks en Latijn. Je bestudeert zowel de taal als de cultuur van de Grieken en Romeinen. Dat doen we omdat de Griekse en Romeinse beschavingen veel hebben voortgebracht van wat wij nu nog belangrijk vinden.

Gymnasium

Zo is het concept 'democratie' terug te leiden tot de Griekse beschaving. Ook veel kunst vindt zijn oorsprong in de Grieks-Romeinse cultuur. Door onze cultuur te vergelijken met die van de Grieken en Romeinen leer je ook kritisch te kijken naar onze eigen maatschappij. Het leren van de talen van de Grieken en Romeinen levert je veel voorsprong op bij het bestuderen van moderne talen. Veel woorden en grammatica van het Latijn (de taal van de Romeinen) komen terug in bijv. het Nederlands en Engels. Door heel precies naar de Griekse en Latijnse taal te kijken, leer je ook goed hoe een taal werkt.

Gymnasiasten zijn leergierig. Ze hebben een brede algemene interesse en willen graag weten hoe dingen precies in elkaar zitten. Ze houden er over het algemeen ook van om veel zelfstandig te werken: na een korte uitleg van de docent, ga je meteen oefenen met het geleerde. De docent helpt je daar natuurlijk bij. De leerlingen van het gymnasium hebben hun thuisbasis in de C1-vleugel. Ook onderneem je, als dat in verband met corona mogelijk is, in elk jaar een excursie. In het 5e leerjaar ga je mee op een prachtige reis naar Rome!

Talentklassen

Sportklas

Ben jij sportief? Kun je goed samenwerken? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Kunstklas

Houd jij van creatief werken en ontdek je graag nieuwe dingen? Dan is de kunstklas iets voor jou!