School voor gymnasium, atheneum, havo

De sportklas

Als jij je aanmeldt voor de sportklas, krijg je elke week twee lesuren extra sport. Je ontdekt dan verschillende sporten en ontwikkelt competenties als samenwerken, leidinggeven, coachen, omgaan met winst en verlies en organiseren van (sport)evenementen.
De sportklas

Voor wie bestemd?

Voor de sportklas hoef je echt geen topsporter te zijn. Het belangrijkste is dat je een sportieve instelling hebt. We kijken vooral naar jouw bewegingsvaardigheden, sociale vaardigheden en motivatie. Oftewel... wat kun je, hoe doe je het en wat wil je?

Start en finish

Het programma start in het eerste leerjaar en beslaat de driejarige onderbouw van het havo en vwo. Je kiest voor drie jaar sportklas. Het gehele sportklasprogramma wordt afgesloten met een meerdaags sportkamp in het derde leerjaar. Alle sportklasleerlingen hebben de mogelijkheid om in de bovenbouw het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) te kiezen als eindexamenvak.

Het programma

Wat kun je verwachten?

In de eerste klas werken we aan buitensporten zoals: rugby, hockey en tennis. Daarnaast organiseren de leerlingen een zeskamp en doen mee aan een hardloopwedstrijd. 
Binnen leren we judoën, wandklimmen en boksen.
Het jaar sluiten we af met een superleuk Beachevent; sporten in en op zee.

In de tweede klas geven we een vervolg aan judo en wandklimmen. Daarnaast is er een keuzeprogramma waardoor je zelf meer invulling kunt geven aan de sportklas. Verder staat freerunnen op het programma. We sluiten dit jaar af met de befaamde ' watersportdag' in het Twiske.

Het programma van de derde klas bepaal je gedeeltelijk zelf. Met een groepje organiseer je een event. Zo ben je medeverantwoordelijk voor je eigen sportieve ontwikkeling. Je leert hierbij o.a. een toernooi organiseren, leidinggeven en samenwerken. Een groep leerlingen organiseert ook het Beach event voor de eerste klassen. Verder doe je examen judo voor de gele band en oefenen we nog extra voor het wandklimmen. Aan het einde van het jaar sluiten we de 3-jarig sportklas af met een kamp in de Belgische Ardennen (vandaar het klimmen!).

Regelmatig zullen er ook lessen door gastdocenten worden verzorgd.