School voor gymnasium, atheneum, havo

De kunstklas

De wereld om je heen is gevuld met beeld. Posters, film, televisie, muziek, beeldende kunst, computerkunst: er zijn heel veel vormen van kunst en media. Soms vind je een kunstwerk mooi, soms grappig, soms lelijk, soms onbegrijpelijk.

De kunstklas

De kunstklas: leren waarderen en doen

Wat is kunst eigenlijk? Als je er meer over weet, als je weet hoe een kunstwerk gemaakt is en doorziet wat een kunstenaar wil laten zien, kun je kunst nog meer gaan waarderen. Ook leuk is het om zelf een kunstwerk te maken of om samen met anderen een mooie animatie te maken.

Misschien hou je ervan met klei of steen te werken, kun je mooi tekenen of maak je filmpjes op de computer. Of misschien ben je erg nieuwsgierig naar hoe gedachten en gevoelens tot uitdrukking kunnen komen?

Allemaal goede redenen om je op te geven voor de kunstklas. In de kunstklas ben je drie leerjaren lang twee uur extra bezig met kunst. Je werkt aan multimedia en beeldende kunst. In het eerste en het tweede jaar krijg je een heleboel verschillende vormen van kunst en media te leren. In het derde jaar ga je aan de slag om een groot eindproject te maken. En natuurlijk maak je elk jaar een mooie presentatie van wat je gemaakt en gedaan hebt.