School voor gymnasium, atheneum, havo

Overgang van basisschool naar brugklas

Taalent programma en Masterclasses

In het kader van het PSG “Barrièrevrij” onderwijsprogramma doet het Jan van Egmond Lyceum mee aan verschillende activiteiten met als doel de overgang tussen basisschool en middelbare scholen soepeler te maken. Meerdere docenten werken samen met leerkrachten van basisscholen om de doorlopende leerlijnen op het gebied van Nederlands en wiskunde beter op elkaar af te stemmen. 

Samenwerking

Op onze school geloven wij erin dat door samenwerking tussen basisschool en middelbare school de leerling beter bedient kan worden. Leerlingen komen bij ons op school binnen met een set vaardigheden en competenties. We moeten hen helpen dit verder te ontwikkelen. 

Het Taalent programma

In schooljaar 2021-2022 zijn we gestart met een eigen Taalent programma. Dit deden we in samenwerking met een aantal basisscholen van Opspoor. Het Taalent programma biedt de basisschoolleerlingen de mogelijkheid digitale lessen te volgen, onder begeleiding van docenten van het Jan van Egmond Lyceum.
De basisschool meldt de leerlingen hiervoor aan. Ze kunnen kiezen uit Engels, math en/of science. De vakdocenten van het Jan van Egmond Lyceum zorgen voor goede en aansprekende lessen, met voldoende taken. Wekelijks beantwoorden ze vragen van de leerlingen.
Bij elke module horen twee Masterclasses op het Jan van Egmond Lyceum. Naast een goede aanvulling op het reguliere schoolprogramma, is dit voor leerlingen een mooie kennismaking met de middelbare school.