School voor gymnasium, atheneum, havo

Paarse Vrijdag

11
januari
2021

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.

Paarse Vrijdag

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit, bijvoorbeeld bij biologie, bij Nederlands of zelfs bij wiskunde! (Paarsevrijdag.nl, 2021)

Afgelopen 11 december was het paarse vrijdag. Op het Jan van Egmond lyceum wordt op deze dag altijd extra aandacht besteed aan alle vormen van relaties en seksualiteit. Door de hele school hingen informatieposters en veel leerlingen (en medewerkers) kwamen in hun mooiste paarse kledij naar school.

En in de lessen werd ook aandacht besteed aan deze belangrijke onderwerpen. Tijdens het mentoruur in de onderbouw kwamen werden er goede gesprekken gevoerd. En ook bij de biologielessen werden deze onderwerpen uitgebreid behandeld. 

Voor meer informatie over paarse vrijdag kunt u op de officiële website kijken.

https://paarsevrijdag.nl/

 

Daarnaast was er een heel interessant nieuwsartikel die erg uitgebreid ingaat op de paarse vrijdag. Zeker het lezen waard! https://nos.nl/artikel/2360234-paarse-vrijdag-als-ik-op-een-jongen-val-kan-ik-dat-makkelijker-zeggen.html