School voor havo, atheneum, gymnasium

Sporten met een lichamelijke beperking

De leerlingen van de sportklassen 1-2-3 hebben wederom de doorlopende leerlijnen, wat betreft het wandklimmen en judo, voor het schooljaar 2108-2019 afgesloten.

Zij zijn drie lessen bezig geweest met deze sporten.

Sporten met een lichamelijke beperking

De leerlingen van het derde leerjaar hebben onder leiding van onze professionele judoka “Cees Veen” hun examen judo afgesloten met het behalen van de gele band.

Wij zijn supertrots op onze leerlingen!

Wat betreft het wandklimmen: wij kunnen met een gerust hart dit jaar met sportklas 3 naar de Ardennen. In de Ardennen worden de skills “het klimmen en zekeren“ door onze leerlingen in de natuurlijke klimomgeving toegepast.


Het sporten met een lichamelijke beperking

Voor nu zijn de leerlingen van klas 1 en klas 2 bezig met “het sporten met een lichamelijke beperking”. De leerlingen krijgen van Melvin rolstoeltennis en van Max rolstoelbasketbal. Eerst worden de rolstoelen bereden en wordt er geleerd hoe je dat moet doen in combinatie met de dribbel of het slaan naar een bal. Daarna zijn we kort bezig met een spelletje. Daarbij kom je elkaar nogal eens tegen en lijkt het meer op een kermisattractie namelijk op “de botsauto’s “. Ook goalbal, onder leiding van Wim, wordt gespeeld. Deze meneer is visueel gehandicapt.

De leerlingen moeten erg stil zijn, omdat er gescoord moet worden met een bal die rolt over de grond. In de bal zit een belletje. De leerling die op de grond op een matje ligt moet zijn matje (doel) verdedigen. Door goed te luisteren moet jij de bal met je lichaam stoppen. Zeker hilarisch voor de leerlingen die aan de kant zitten en wel kunnen zien.


Boksen

Leerjaar 3 is nu bezig met boksen/ en dansen onder leiding van onze professionals Stefan en José. We sluiten het boksen af met bubbelvoetbal.