School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Kunstklas 3 expositie

In het begin van de 3eperiode, zijn wij begonnen met het eindwerk van kunstklas 3. We mochten onze creativiteit de vrije loop laten en onze eigen kunstwerken maken om uiteindelijk bij de eindexpositie te presenteren.

Kunstklas 3 expositie

Iedereen had wel iets anders gekozen om te maken, de werken varieerden van schilderijen met verf of een jurk maken tot zelfs een hondenhok! Wij hebben hier ongeveer 18 weken aan gewerkt. Eigenlijk zou de expositie al op 27 mei zijn, maar omdat sommige projecten wat meer tijd nodig hadden was de datum verplaatst naar 24 juni.

Op de vrijdag in de toetsweek, 21 juni, zijn wij begonnen met het opstellen van de expositie. Wij begonnen eerst met het verschuiven van de schotten in de gang tussen de A1 en B1 naar het Kunstlab. Om vervolgens daar de kunstwerken in te doen. Sommige mensen kregen nog een kans om de laatste details aan het kunstwerken toe te voegen en eventueel nog kleine dingen te veranderen. Ook de schilderijen moesten nog op een speciale en specifieke manier op te hangen.

Op maandag 24 juni verzamelden we voor de laatste keer voor de eindexpositie in het kunstlab. Iedereen hielp elkaar om de laatste dingen klaar te zetten en het lokaal klaar te maken voor de expositie.

Om 18:30 was de expositie open voor toeschouwers. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en ook vrienden kwamen naar onze kunstwerken kijken, terwijl er limonade ingeschonken werd en er snacks gepakt werden. De avond verliep heel gezellig en er werden door iedereen complimenten gegeven over de kunstwerken. Rond 19:00 werden de diploma’s uitgereikt door Mevrouw Elling en Meneer Kinsbergen. Iedereen werd één voor één verzocht om naar voren te komen om hun diploma uitgereikt te krijgen. Er werd van iedereen een foto van hun kunstwerk getoond en er werd wat verteld over het proces om uiteindelijk bij hun resultaat te komen. Als cadeau bij ons diploma kregen we allemaal een witte roos met twee kwasten erbij, wij waren ook vooral blij met de kwasten J. Na de uitreiking konden wij en de gasten nog een laatste blik geven aan alle kunstwerken. Wij mochten na de expositie onze werken meenemen naar huis om ze “in te lijsten”.

Wij vonden dit allemaal een leuke ervaring en wij zijn er erg blij mee dat we mee hebben kunnen doen met de Kunstklas. In de JEL-Plus week gaan wij nog op een laatste Kunstklas uitje naar het Gemeente-museum in Den Haag en daarna nog gezellig naar het strand!

Groetjes van Isabel en Rosa