School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Naar Delft met z’n allen!

Er stond ons een dag vol wetenschap tegemoet op de Technische Universiteit van Delft. De leerlingen kregen hier een volledig verzorgde dag aangeboden van studenten van de universiteit.

Hier kregen ze workshops waarin de moderne wetenschap centraal stond. Er werden  operationele robots gebouwd, rakketen ontworpen en technische designs gemaakt. Nog leuker dan deze workshops waren de leerlingen die zo enthousiast aan het werk waren. Naast de workshops hebben we ook een bezoek gebracht aan het museum van de universiteit. Ja u heeft het goed gelezen, deze school heeft zijn eigen museum vol met technische activiteiten en modellen. Iedereen keek zijn ogen uit.

 

 

Een nieuw onderdeel van deze excursie was een bezoek aan de collegezaal van de universiteit. Hier kregen de leerlingen het echte “studentengevoel” te pakken. De vragen vlogen onze begeleider om de oren. “Wat voor cijfers moet ik halen om hier te mogen studeren? Hoe vaak krijgen jullie echt les hier? En doen jullie ook echt elke week zo veel onderzoek?” De interesse van de leerlingen was enorm, het was oprecht jammer om de zaal te verlaten.

De dag werd feestelijk afgesloten door de ontworpen raketten ook echt te lanceren. De winnaar (met de raket die het hoogste kwam na de lancering) ging naar huis met een mooie prijs.