School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Clinics tennis, padel en flagfootball...

25
september
2020

De leerlingen van de sportklas zijn dit jaar weer fanatiek begonnen met veel sportieve enthousiasme.

Leerjaar 1 heeft weer een clinic gehad van onze rugbyer Dennis.

Deze les ging gepaard met kleine gilletjes, omdat getackeld worden best spannend is.

En tevens werd de nieuwe sport “You Fo” geïntroduceerd. Het is een nieuwe sport die het best te vergelijken is met een combinatie van lacrosse en frisbee.

(Google op You fo)

Ook hebben de leerlingen weer een nieuw shirt gekregen. Dit jaar met een logo van de sportklas ontworpen door 2 leerlingen van de kunstklas.

Sportklas 2 is het schooljaar 2020/2021 begonnen met clinics tennis, padel en flagfootball.. De padel lessen werden verzorgd door trainier Bart en mevrouw Kouwenberg gaf de tennislessen.

Bij padel werd er veel geoefend met volleren en de bal via het glas terugslaan. En bij tennis hebben de leerlingen allerlei spelvormen gedaan, zoals mini tennis, enkelspel en dubbelspel. Padel en tennis hebben overeenkomsten, zoals de telling: 0, 15, 30, 40, game. Maar ook verschillen, zoals de grootte van de baan en de rackets. De leerlingen hebben hun skills verbeterd en kunnen nu zelfstandig een tennis of padel partij spelen!”

Bij flagfootball werden de ballen gegooid, de leerlingen hebben gerend en de flags zijn afgepakt, zo eindigde de groep met een spannend potje flag football. De leerlingen zijn energiek en toonde veel interesse in de sport.

Klas 3 Padel/tennis en Golf en Bootcamp

De leerlingen van klas 3 hebben heerlijk genoten bij golfbaan Kavel 2 in de Midden Beemster.

De ervaring van het afslaan en het horen van het geluid, wanneer je het balletje met de club raakt geeft bij de leerlingen een gigantische kick.

 En dan nog de wave. wie doet dat met de groep het beste!!!!