School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Brugklaskamp 2019

27
september
2019

Brugklassen op werkweek!

Eind september zijn de brugklassen op werkweek geweest naar Lunteren. Voor veel leerlingen was dat best even spannend.

Brugklaskamp 2019

Wat neem je mee, naast wie ga je zitten in de bus en vooral; bij wie slaap je op de kamer? Tegenwoordig is het ook voor een enkeling best lastig om die mobiel thuis te laten.

Net als vorige jaren hebben we een paar superleuke dagen gehad met een hele leuke groep leerlingen. Enthousiast deden ze mee aan alle spellen en weer of geen weer, iedereen ging mee naar buiten. De studiebuddies verhoogden de sfeer met hun enthousiaste aanmoedigingen en begeleiding. Ook hen leerden de leerlingen zo beter kennen en dat vergemakkelijkt het om contact met ze te zoeken wanneer dat nodig is bij een lastige wiskunde toets bijvoorbeeld.

 

De mooiste hutten zijn gebouwd; met brievenbussen, verlichting en tuintjes. Leerlingen renden zich de longen uit hun lijf bij Levend Stratego en plakten hun oorbellen af voor de avondwandeling tussen de zwijnen. En oja, die theedoek is dus niet alleen gebruikt voor die ene keer afdrogen maar vooral om veilig door het bos te kunnen in het donker. Gelukkig is elke leerling heelhuids uit het bos gekomen en konden we met de hele groep losgaan in de disco op “leef” en “duurt te lang”. En eerlijk is eerlijk; de leerlingen waren veel sterker dan de docenten bij het touwtrekken. En ook de nachten houden zij langer vol. Doodmoe maar vol mooie verhalen vertrokken de leerlingen weer richting Purmerend. Op school genieten we met z’n allen nog wel even na van deze werkweek.

 

Al met al geslaagde dagen die mede dankzij de inzet van de studiebuddies, mentoren, docenten en begeleiding van de kampcoördinatoren tot stand zijn gekomen.