School voor HAVO, VWO (Atheneum, Gymnasium)

Kies een PSG-school

Om leerlingen van groep 8 van de basisscholen van Purmerend en omstreken kennis te laten maken met onze school organiseren wij het “alvast havo” en "alvast atheneum/gymnasium". Alle leerlingen krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met onze vakken bij ons op school.

De doelen van het alvast bezoeken van onze school zijn:

  • Kennismaking met het voortgezet onderwijs. De praktijk heeft uitgewezen dat leerlingen minder moeite hebben met de overstap als ze al veel binnen de school geweest zijn.
  • Verdieping van de lesstof op de basisschool, dit geeft een extra uitdaging. Leerlingen krijgen ook opdrachten mee die ze op de eigen school kunnen maken.
  • Het aanleren van vaardigheden die handig zijn voor een start in het voortgezet onderwijs en een kijkje in de keuken nemen.

 

Welke leerlingen komen in aanmerking voor het "alvast-programma"?

Alle nieuwsgierige leerlingen, die graag alvast een kijkje in onze keuken willen hebben. De basisschool heeft een havo- of vwo-advies gegeven.

Het programma vindt uiteraard plaats op het Jan van Egmond Lyceum, Hoornselaan 10 en wel op de volgende woensdagmiddagen van 14.15 tot 16.00 uur: 18 januari, 25 januari en maandagmiddag 6 februari 2017.

Uw kind wordt door ons ontvangen en gaat drie middagen met ons aan de slag!

Inschrijven meeloopdagen op het Jan van Egmond Lyceum kan hier.

 

INSCHRIJVEN5-198

banner meeloopdagen

cover december 2016